torsdag den 20. november 2008

Vi Sidder Bare Her

I mandags kom Vi Sidder Bare Hers debutalbum - et samarbejde mellem Jørgen Leth (forfatter, kommentator, filminstruktør), Mikael Simpson (der har udgivet "Os To Og Lidt Ro", "Stille Og Uroligt") og Frithjof Toksvig (der har udgivet musik under aliaset Ekko, der blander klassisk og elektronisk).

Læs GAFFAs artikel om det genrebrydende samarbejde her. Og ellers kan det kun anbefales at besøge Ekko eller Vi Sidder Bare Her på MySpace. Vi har allerede testet Vi Sidder Bare Her på STEREODRESSUR, og med det fabelagtige album - spoken word plus elektronisk - i bagagen satte STEREODRESSURS superblogger sig for at fange en kommentar fra Toksvig, af undertegnede betegnet som bandets mastermind og musikalske sjæl, for at høre mere om trioen. Her er det eksklusive brev, vi modtog på Facebook, ja, du hørte rigtigt!

"Hej Thom

Vi Sidder Bare Her handler om "at invitere de små ord ind og så holde en fest for dem." Essensen er at arbejde med de små (nogen gange banale ting), og det Jørgen Leth bl.a kan, er at gøre tingene større og mere poetiske (som vi kender ham fra Touren). Vi havde lyst til at høre hans betragtninger om emner, der interesserer Mikael Simpson & jeg selv.

Mikael Simpson og jeg traf hinanden tilfældigt, og med det samme tænkte vi... Det her gør vi. Koste hvad det vil - blandt andet en ekstrem grad af kreativitet fra 5. august indtil pladen kom.

Musikalsk er jeg ret godt på hjemmebane med det nye projekt. I forhold til EKKO, så er den store forskel naturligvis at der er vokal på. Det har været sjovt at klippe sig ind til essensen af hvad Jørgen Leth taler om.

Håber du kan bruge mine notater til noget.

Bedste hilsner Frithjof"

Kryptisk, og så kan det kun anbefales at skaffe sig den tilbagelænede udgivelse! Vi takker Toksvig for hans fine brev til STEREODRESSUR og ønsker alt godt med den skæve, underdrejede plade. Den kommer til at stå øverst på min ønskeseddel til jul.

Ingen kommentarer: