onsdag den 5. november 2008

Tysk sensation på dansk label!

I oktober kom den tyske indie-electro-kvintet, Jersey, med deres debutalbum, "Itenerary". Det udkom på det danske pladeselskab, PonyRec, som ejeren, Kasper Find, driver fra Berlin.
I hjemlandet har Jersey - hvis medlemmer kommer fra en lille by i nærheden af München, ligesom medlemmerne af The Notwist, og Andreas Haberl og Max Punktezahl er med i begge bands - fået supergode anmeldelser - som regel med det, der svarer til fem af seks stjerner. Herfra følger også en anbefaling.

Egentlig ville jeg foretrække, at man starter med numrene, "Shoeshine" og "Noir Am", som man kan finde på deres MySpace. Men nu har Jersey lige sluppet en musikvideo, som egentlig giver et ret godt indtryk af bandets udtryk. Notwist er mørkere, mere larmende, og så har Notwist udviklet sig markant i løbet af sin levetid, over elektroniske og post-rock-elementer. Jersey har arvet et melankolsk Notwist-feel, men numrene er både lysere og mere iørefaldende. Den instrumentale del fylder meget på "Itenerary", hvorfor pladen nok ikke vil få et bredt gennembrud hos publikum. Til gengæld kan den passende blive en lille gemt perle i STEREODRESSURs kræsne nichemarked(?)

jersey: half an hour

1 kommentar:

Thom sagde ...

Jeg fik lige denne besked:

"BTW... Jersey minder i høj grad om ja både en lys Notwist men endnu mere om amerikanske Electric President. De har lavet to vældig gode plader...

http://www.myspace.com/morrelectric"

Tak til Flemming!

Jeg ved ikke, om de lyder mere som Electric President end Notwist. Men de kan måske mødes på midten?