tirsdag den 25. november 2008

Den norske bølge

Hvis du hørte STEREODRESSUR i aftes, ville du have bemærket vores begyndende fetichisme for norske bands. Du kunne blandt andet lytte til Bergens svar på Sonic Youth, Megaphonic Thrift, der deler medlemmer med The Low Frequency In Stereo og Casiokids. Sammenhængen mellem de tre bands er dog ikke værre, end det er Richard Myklebust, der vist nok er bagmand på Megaphonic Thrift, som ikke direkte medvirker i de to andre bands. "Med et øre tilbage i musikhistorien, og et øre fremad, giver det perfekt stereo", siger han blandt andet i et brev til STEREODRESSUR.

Casiokids blev hypet, ikke på Øya Festivalen, som det fremgik af programmet i går, men på by:larm, hvor GAFFAs anmelder, min ven, M. R. José Gonzaléz gav koncerten seks af seks stjerner. Som vidt jeg husker, var det i februar/marts. Casiokids spillede et lille sæt, på en flydende scene, under årets Øye Festival, men det var ikke mindeværdigt på den måde. Du kan i øvrigt se billeder fra Øya på den norske P3's Flickr her.

På fredag spiller Casiokids så sammen med et andet norsk band, Lukestar, i København. Lukestar udkom for halvandet år siden i hjemlandet, og bandet har en klang a la Mew. Ikke mindst takket være Truls Heggero, forsanger. Begge bands sigter mod udlandet lige nu, men deres musik er i virkeligheden, Old News. I mellemtiden er Truls Heggero nemlig gået videre til et nyt band, med mere symfonisk karakter. Det er ikke Efterklang/Slaraffenland, men noget derhen ad. Det er storladne kor, Polyphonic Spree-ish. Truls And The Trees. Det er bedre, både live og på plade, og kan varmt anbefales, hvis man er til norsk ballade eller er nordmand.

Hvis man hænger helt fast i norsk musik, og Øya (og nu er det sidste gang, jeg nævner det i et blogindlæg, promise!), så burde man lige hurtigt hoppe forbi vores overlegne kolleger, de smukke mennesker på Pitchfork, for at læse deres anmeldelser deroppe fra, der blandt andet tæller The Dodos, Truls And The Trees, Sonic Youth, plus mange flere. Du kan finde Pitchfork-reportagen her. Og anmeldelsen af Truls And The Trees-pladen her.

Imens, nyd god video og god musik.

Ingen kommentarer: