onsdag den 19. november 2008

Vi er alle indie sølvjøder

Hu! Jeg har to fremragende links at dele med Jer. Det første er Silver Jew-dvd'en, "Silver Jew" - som i denne uge kan streames gratis på pitchfork.tv. Direkte link. Det ser ud til, at hele filmen er tilgængelig online, tak for det! (Desværre kan vi ikke embedde filmen her på siden). I al beskedenhed kan I også et link til GAFFA's anmeldelse af samme.

David Berman, co-foundede, bandet med Malkmus fra Pavement og Malkmus & The Jicks (kendt fra superhittet, Do Not Feed The Oyster!!!), og spiller for tiden med sin søster Cassie. Det er rimeligt lo-fi-indie, Pavement-ish og lidt alternativ country. Skynd dig ind og se noget p-tv.

Andet hint er denne samling af musikvideoer, der udgør musikvideoens historie og betydning. Der er også æstetiske og intertekstuelle referencer på tværs. Måske mangler historien lidt tyngde på før 1980, og "Video Killed The Radiostar" samt Dire Straits "Money For Nothing", men samlet set både meget sjovt og meget godt lavet. Du kan finde det her.

MTV åbnede i 1981! Musikvideohistorien kan det kun anbefales, man krydrer med vh1-temaer som 100 Top Songs Of The 80's, 25 Awesomely Bad Metal Songs osv. Her en smagsprøve fra Smashings Pumpkins dystopiske One Shot-video, Ava Adore.

1 kommentar:

STEREODRESSUR sagde ...

Ja, der er vist ingen vej uden om det, Pitchfork.tv er en fremragende kilde til videoindhold til den kræsne musikelsker.

Som en tilføjelse til Soundvenues fine musikvideoguide kunne man nævne Radioheads "House of Cards" video, der både anvender helt ny teknologi (den er lavet uden kameraer, men i stedet med noget hi-tech 3D-scanning-jazz) og giver også muligheder for interaktivitet ved at man kan downloade en version man selv kan manipulere med på forskellige måder.
Ser mere her: http://code.google.com/creative/radiohead/