tirsdag den 30. september 2008

Lyd og billeder fra Rumraket Label Night på Musikcaféen d. 19. september

Hør eller genhør vores interviews med Thomas Husmer, Canon Blue og Slaraffenland

Den 19. september var STEREODRESSUR taget en tur i marken, nærmere betegnet på Musikcaféen, for at høre noget god musik fra det lille, venlige pladeselskab Rumraket og forhåbentlig blive lidt klogere på selskabet og de to kunstnere, der optrådte denne aften, som blot var én i rækken af Rumrakets Label Nights i Danmark og Sverige.

Selskabet, som er dannet af og drives af Efterklang, var denne aften repræsenteret ved Thomas Husmer, der spiller trommer i Efterklang og som på denne turné også hjalp Canon Blue bag trommerne. Vi nåede en hurtig snak med Thomas på Gyngen, lige inden musikerne fik deres mad serveret og vi spurgte ham blandt andet om idéen bag Label Night arrangementerne, rollefordelingen i Rumraket og filosofien bag selskabet og deres kunstneriske linie.

Hør, hvad han sagde her

Før det havde vi talt med Daniel James, som udgør Canon Blue og han viste sig at være et særdeles sympatisk bekendtskab. Ikke alene er pladeselskabet altså venligt, men det lader altså også til at være tilfældet for deres kunstnere. Vi var i første omgang interesserede i at høre, hvordan han, som er bosat i Nashville, var endt på et lille, dansk pladeselskab og dernæst, hvordan samarbejdet med dem så foregik.

Canon Blue om hans vej til Rumraket og samarbejdet med selskabet



Canon Blue har tidligere udtalt, blandt andet i et interview med Undertoner.dk, at han endnu ikke føler han har fundet sin egen personlige stemme og eget udtryk. Det ville vi gerne høre mere om, og, mere konkret, hvordan han arbejder som sangskriver. Det er godt et år siden han udgav sit debutalbum Colonies, så vi var naturligvis også interesserede i at høre om, hvor langt han var arbejdet med en opfølger, hvad den 
eventuelt vil byde på og om han har planer om at inddrage lige så prominente folk som Christian Vogel og Grizzly Bears Chris Taylor, som hjalp med debuten.

Hør her, hvad han havde at sige

Endelig fik vi os også en snak med Rumrakets første danske signing og nyt band på rotationslisten, nemlig Slaraffenland, repræsenteret ved Mike Taagehøj (bas, tv.) og Bjørn Heebøll (trommer, th.). Da vi jo havde det som et gennemgående tema at sætte fokus og blive lidt klogere på Rumraket spurgte vi også Mike og Bjørn om deres samarbejde med selskabet og hvordan de blev en del af Rumraket familien.

Hør om det familiære forhold mellem Slaraffenland og Rumraket her

Slaraffenland er et af de relativt få danske bands som det er lykkedes at få hul igennem til udlandet og særligt i USA har de nu spillet en hel del gange efterhånden. Senest var de i maj og juni på en længere turné her sammen med (label)vennerne Efterklang. Det må siges at være en drøm for de fleste at få denne mulighed, så hvad har de fået ud af at turnere Det Forjættede Land tyndt og spille for det amerikanske publikum og hvordan er de at spille for sammenlignet med danskerne?


Hvad har Slaraffenland med hjem i kufferten fra USA?

Husk, at du kan høre meget mere til Slaraffenland de næste to uger på Århus Studenterradio 98,7, hvor "The Trick" fra deres nye EP Sunshine jo som bekendt er på rotationen. Hvis du gerne vil høre mere til Canon Blue kan vi anbefale EP'en Halcyon som kan downloades ganske gratis fra hans MySpace og så skal du jo selvfølgelig også købe debutalbummet Colonies.

Ingen kommentarer: