onsdag den 17. september 2008

Gylden pladeregn rammer landet på mandag

Kapløbet om årets album har været i gang, siden vi tog hul på 2008, men efter sommerferien er kandidaterne steget i styrke. Og på mandag 22/9 raser endnu en storm af gylden pladeregn indover de danske kyster.

Indtil videre har efteråret budt på flere værdige aspiranter til, hvad der kan gå hen at blive årets plade. Da stereosdressur sendte deres allerførste program den første dag i september, præsenterede vi to danske albumdebuterende bands på vores rotationsliste, som står i skærende kontrast til hinanden.

Århusianske Beta Satan hylder sand musikalsk mandehørm med hårdsparkende guitarflader tilsat fandenivoldskhed og legesyge sort humor, mens enmandsorkestret Choir Of Young Believers færdes på den anden side af det musikalske gadekær, hvor der er uendeligt højt op ikke kun til loftet med til den atmosfæriske himmelhvælving i det kunstneriske udtryk. Begge disse debutanter havde den samme udgivelsesdato og modtog stort set samme synkrone anmelderroser af den danske horde af musikanmeldere.

Så allerede inden efteråret havde gjort sit indhug på den danske sommer, stod to nye kampklædte kandidater klar til kampen om årets bedste album. Men fra på mandag 22/9 melder der sig igen mere end en håndfuld danske og internationale bands klar i kulissen med spændende udgivelser i hånden.

I mandagens udgave af stereodressur satte vi vores penge på de nogle af de kunstnere og deres albums i og med, at vi tildelte svenske Wildbirds & Peacedrums, Kings of Leon, norske Lukestar og amerikanske Ra Ra Riot en plads på stereodressurs rotationsliste. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi spår samtlige en plads i top tre i opløbet om årets album – men et band skiller sig ud fra mængden – Wildbirds & Peacedrums!

Efter at den svenske duo og ægteparret Mariam Wallentin og Andreas Werliin aka. Wildbirds & Peacedrums spillede ’mind blowin’ koncerter på årets Spot, Roskilde og sågar Copenhagen Jaazz festival i sommers er forventninger store til deres andet album "The Snake", som rammer de danske pladebutikker på mandag. Og som nogle af de heldige har stereodressur haft mulighed for at smuglytte til pladen før udgivelsesdatoen.

Det kan godt være, at bandet ikke kommer til at danne en lignende kø, som da Metallica besøgte DK i sidste uge, og "The Snake" sælger sikkert også mindre end 10% sammenlignet med "Death Magnetic" - men modsat de ældre metaltrætte familiefædre, så bør Wildbirds & Peacedrums løbe med titlen for årets album. Singleforløberen "There Is No Light" taler sit eget tydelige sprog herom.

Hvis du ikke kan vente til pladen på mandag, så kan du opleve duoen live på Lille Vega på fredag 19/6.

Kommende udgivelser, mandag 22/9:

Wildbird & Peacedrums: "The Snake" (A:larm music/Caprice)
Kings Of Leon: "Only By The Night" (Sony BMG)
Lukestar: "Lake Toba" (Kick Music/)
Tv On The Radio: "Dear Science" (Playground music/4AD)
Blitzen Trapper: "Furr" (A:larm music/Subpop)
High Places: "High Places" (VME/Thrill Jockey)
Jenny Lewis: "Acid Tongue" (A:larm music/Rough Trade)
Mogwai: "The Hawk is Howling" (VME/Wall of Sound)
Ra Ra Riot: "The Rhumb Line" (Coopertive/Bonnier Amigo/V2)
Tina Dickow: "A begining, A Detour, An Open Ending" (A:larm music)
Peter, Björn and John: "Seaside Rock" (Bonnier Amigo/V2/Wichita)

Ingen kommentarer: