tirsdag den 21. oktober 2008

Finsk femme fatal og fransk maskulin charme - The Dø gæster Voxhall imorgen, 22/10

Med et drøn af en koncert fra Handsome Furs i fredags 17/10 på Musikcafeen og med The Dø på Voxhall i morgen onsdag 22/10 er det århusianske musikpublikum heldige at kunne opleve rocksuset fra to af tidens mest spændende mand/kvinde-duo'er på mindre end en uge

Finske Olivia B. Merilahti og franske Dan Levy aka. The Dø (udtales doh) er allerede gode venner af STEREODRESSUR i og med bandet var med på vores allerførste rotationsliste med sangen "On My Shoulders". Sangen præsenterede vi samme dag, som The Dø's debutalbum "A Mouthful" udkom herhjemme, nemlig 1. september.
Men STEREODRESSUR kan dog ikke skilte med at være radioprogrammet, der som det første præsenterede danskerne for den smukke duo. The Dø spillede nemlig på dette års Roskilde Festival.

Bag det heavy metalliske klingende navn The Dø gemmer sig alt andet end tonstung tromme 'Thunder' og møgbeskidt growl. Når man stifter bekendtskab med The Dø er det ikke et endimensionelt møde, men derimod et musikalsk venskab, der spiller på alle af livets tangenter. Tangenter eller skalaer er netop grundmeningen for The Dø.
Selv beskriver Oliva og Dan deres musik som en lyd eller stemning, der repræsenterer både noget nyt og noget gammelt. Det nye og det gamle breder sig ud over alverdens genre og noteskaler lige fra blues, rhythm & blues, jazz, bebop, doowop & hip-hop til rock & roll: Det lyder mest som storhedsvanvid af genrer ’name dropping’, når The Dø beskriver deres musik på deres Myspace, hvilket det vel egentlig jo også er.

En sådan genreforvirring skal midlertidig ikke afholde dig fra at kigge forbi Voxhall i morgen onsdag 22/10. Leverer The Dø en snert af den medrivende og iørefaldende musik som kan opleves på "A Mouthful", ja så kan du godt forberede dig på et yderst alsidigt og smukt musikmøde med en lige så charmerende blanding af finske femme fatal og fransk arrogant maskulinitet – på den fede måde vel at mærke.

Bedøm selv ud fra denne liveoptræden med sangen "Playground Hustle"

Ingen kommentarer: